WordPress - sve informacije na jednom mestu + kolika je njegova važnost za Vaš sajt?

Sanjate o tome da postanete bloger? Ili Vam samo treba sajt za bilo koju vrstu prezentovanja sadržaja na Internetu? WordPress je odgovor za sve Vaše zahteve!

WordPress - sve informacije na jednom mestu + kolika je njegova važnost za Vaš sajt?

Dobra stvar 21.og veka i tehnološkog napretka je da smo danas svi u mogućnosti da imamo deo Interneta ''samo za sebe''. Šta Vam je potrebno da to ostvarite? Ime? Prostor? Lični vebsajt?

Sigurni smo da ste čuli za WordPress, ali da li ste zaista upoznati sa svim benefitima koje ovaj jednostavan softver može da Vam ponudi?

Velike kompanije, poput Facebook-a, Vogue, BBC, pa čak i Disney su zasnovali svoje sajtove upravo pomoću WordPressa! Sigurni smo da Vam je to dovoljno da znate da biste bili sigurni u kvalitet ovog popularnog softvera za izradu sajtova.

Šta Vam sve nudi WP?

1. Lako kontrolisanje sadržaja. Od sada je jednostavno kontrolisati sav sadržaj na Vašem zakupljenom serveru. Mnogo ljudi i dalje ne zna da nije moguće na svakom sajtu kompletno kontrolisati sadržaj, već u većini slučajeva se dešava da ste tamo skoro ''samo gost'' (gost, na svom ličnom vebsajtu).

2. SEO optimizacija. WordPress je takođe poznat kao SEO-friendly softver, te ga mnogi koriste za različite SEO strategije. Šta Vam je potrebno da to i ostvarite? Samo neki od besplatnih i najpopularnijih dodataka (plug-inova)!

3. Brzina otvaranja stranica i WP za mobilne telefone. WordPress je takođe idealno prilagođen za telefone, te je samo učitavanje stranica brže nego na ostalim i sličnim platformama.

4. Besplatan i lak za korišćenje. Čak i početnici su u mogućnosti da naprave sajt svojih snova uz pomoću WP softvera!

No, da li ste znali da postoje dve vrste WP-a? Mnogi i dalje nisu upoznati sa dve verzije ovog softvera. Wordpress.com i wordpress.org nude različite mogućnosti.

Wordpress.com je online platforma na kojoj Vam nije potrebna registracija domena, te je idealna za početnike. Ukoliko ste se odlučili za ozbiljniji pristup radu, predlažemo Vam da koristite wordpress.org, zato što je upravo to CMS opcija koja nema nikakva ograničenja, ali zahteva odrađivanje hostinga. Imajte u vidu da korišćenje ove ''bolje'' verzije WP-a uopšte nije komplikovano, te je moguće napraviti sve što poželite u samo par koraka!

Da li ste spremni da izgradite potpuni novi sajt koji će služiti Vama i Vašim korisnicima?

Mi smatramo da jeste!