WooCommerce - Idealan WP e-commerce sajt uz samo JEDAN plugin!

Na sreću, danas je lako ostvarivo napraviti svoju sopstvenu Internet prodavnicu ukoliko to i poželite. Da li već posedujete WordPress sajt? Ili pak želite da krenete skroz iz početka, ali da Vaš trud rezultira u uspešnom ''e-commerce'' sajtu?

WooCommerce - Idealan WP e-commerce sajt uz samo JEDAN plugin!

Ukoliko su Vaši odgovori na prethodna pitanja potvrdi, imamo rešenje za Vas – upoznajte ekstenziju WooCommerce!

Krenimo od početka... Prvo i prvo, WordPress (WP). Da li ste znali da trećina velikih svetskih sajtova koristi WP CMS verziju? 

No, to nije sve. Kada pogledamo statistiku za WooCommerce i e-trgovinu, brzo i lako ćemo doći do rezultata da neverovatnih 2 miliona web lokacija već ima instalirano ovaj plugin.

Šta ga čini tako posebnim, saznaćete u daljnjem tekstu...

WooCommerce je besplatna open source ekstenzija. Napravljena je pre tačno 10 godina (2011.e). Najbolje što ovaj plugin pruža je to da možete da napravite online prodavnicu direktno iz WP-a.

Prodajete proizvode online? Želite da upravljate svojim ''e-storom''? WooCommerce ne samo da omogućava navedene stavke, već je opšteprihvaćena ekstenzija širom sveta jer odobrava i korišćenje različitih kreditnih kartica za tu svrhu, ali i PayPal-a (sigurni smo da Vas je ovo obradovalo...). 

WooCommerce je takođe u mogućnosti da prikuplja različite vrste statističkih serija o online prodavnici koju vodite, kao i da upravlja zalihama.

Ovaj popularni open source plugin je takođe koristan kod SEO optimizacije jer nudi mnoštvo SEO modula. Osim toga, fleksibilan je i ima širok dijapazon prilagođavanja različitim tipovima i vrstama sajtova. 

Uz WooCommerce, ne morate da prodajete samo fizičke proizvode, već i da kreirate različite pretplate, ali i da nudite digitalne proizvode.

Kompanije i programeri uvek vole da imaju pristup kompletnom katalogu podataka, a uz WooCommerce i to je moguće ostvariti, zahvaljujući API prodavnici. 

Da li već posedujete WordPress sajt koji želite da pretvorite u online prodavnicu?

Kakve ekstenzije planirate da koristite da biste ostvarili najbolje moguće rezultate?