Saznajte sve potrebno o DevOps-u upravo ovde!

Želite da pružate različite vrste usluga i razvijate aplikacije velikom brzinom? Tražite rešenje koje bi Vam moglo doneti takve rezultate? Dobra vest je da ste na pravom mestu jer ćemo ovde podeliti sve što trebate znati o DevOpsu – na inovativan način ćete poboljšati Vaše celokupno poslovanje!

Saznajte sve potrebno o DevOps-u upravo ovde!

Šta predstavlja DevOps? To je zapravo kombinacija različitih alata, praksi, pa čak i filozofije koja će pomoći i Vama i Vašoj organizaciji da svoje zadatke izvršite na lakši, bolji i pametniji način. DevOps definitivno ide u korak sa razvojem sveta i tehnologije, te nudi najnovije značajke koje možete zamisliti.

Svi koji su zainteresovani za to da proizvodi brže rastu i učine da idu u željenom smeru biće prijatno iznenađeni kada čuju da to mogu postići pomoću DevOps-a. Od sada ćete početi da koristite samo najbolje procese upravljanja infrastrukturom i tehnike razvoja softvera koji će doneti izvanredne rezultate brzo i bez trošenja mnogo energije.

Konkurencija na današnjem tržištu je definitivno težak zadatak. Čini se kao da joj nema kraja. Konstantno morate da se borite za svoje mesto ''pod Suncem''. Brojne kompanije širom sveta razmišljaju o pronalaženju najbolje tehnike koja bi im olakšala radni proces, ali i donela više napretka. Ono što svaka organizacija traži je definitivno brži proces koji će na isti način doći do svojih kupaca. Ali, da li je moguće uraditi sve to, a usput i olakšati samo poslovanje?
Mi Vas pozivamo da uradite sve to samo na samo jedan način - uz DevOps!

Kako to sve uopšte funkcioniše? Zamislite svoju organizaciju. Koliko različitih timova imate? Da li su povezani na pravi način? Da li je sve što im je potrebno uvek i odmah na dohvat ruke? Koliko vremena i energije se troši na nepotrebne i komplikovane zadatke?

Kada je reč o DevOps-u, promenio je način na koji razumemo razvojne i operativne timove. Od sada se više ne smatraju zaprljanim (''soiled''). Timovi su čvrsto integrisani jedni u druge jer se često dešava da svi rade na jednoj aplikaciji ili proizvodu, od njegovog početka do kraja. Ako ne želite da neko propusti nešto važno, oslonite se na prakse i modele DevOps-a.

Timovi za osiguranje kvaliteta i sigurnost takođe su uključeni u brojne procese u jednoj organizaciji. Svi oni konačno mogu da pronađu svoje mesto i povežu se sa drugima u toku čitavog životnog ciklusa aplikacije. DevOps će Vam omogućiti da postignete najbolji rezultat i poboljšate stvari koje neko možda nije ni primetio.

Kada pogledamo kako je sve funkcionisalo u dalekoj prošlosti tehnološkog sveta, lako ćemo zaključiti da su timovi morali previše da rade ručno i samostalno. Srećom, to više nije slučaj. Sada su inženjeri sposobni da koriste različite alate u takve svrhe. Ipak, odabir pravih alata sada je polovina posla. Ali to takođe više ne mora predstavljati problem...

Dobro, sada kada smo sve to naučili, pogledajmo koje bi bile najbolje prednosti DevOps-a. 

To su:

1. Brzina. Kao što je već gore pomenuto, moći ćete brže da izvršavate zadatke i u svojim timovima i u organizaciji. DevOps se kreće velikom brzinom, tako da prenos kupaca postaje mnogo lakši. Promena tržišta više ne bi trebalo da predstavlja problem. DevOps omogućava brže prilagođavanje svim promenama koje se pojave ili se tek mogu pojaviti. Takođe nudi mnoštvo korisnih mikro usluga i kontinuiranu isporuku svega što Vam je potrebno.

2. Uživajte u brzoj isporuci i optimizujte je po svojim željama. Svi koji žele da povećaju učestalost izdanja i tempo rada, to su sada u mogućnosti i da učine. Želite brzo da ispravite greške? Šta je sa objavljivanjem novih funkcija čim se pojave? To se može postići pomoću DevOps-a. Kontinuirana integracija je još jedan veliki napredak koji će ponuditi Vama i Vašoj organizaciji uspeh i prosperitet.

3. Pouzdano isporučujte bržim tempom sve što je potrebno. Pouzdanost je definitivno jedna od najvećih prednosti DevOps-a. Takođe, praćenja i evidentiranja koja su neprestano potrebna će Vas uključiti u čitav proces bilo kog projekta. Performanse u realnom vremenu su konačno poboljšane!

4. Automatizacija i doslednost. Procesi razvoja mogu se konačno obaviti u velikom obimu, ali na jednostavan način. Svako je sposoban da kontroliše svoje proizvodno okruženje na način na koji je oduvek želeo. Ovo definitivno poboljšava produktivnost celokupnog tima.

5. Timovi mogu blisko sarađivati. O ovoj koristi nećemo mnogo govoriti jer smo je već gore objasnili. Timovi mogu da rade zajedno i bliže, čineći ceo projekat boljim. Produktivnost, ušteda vremena i resursa, nove ideje...

6. I, naravno, sigurnost. Sigurnosne funkcije mogu raditi i odvojeno.

Kada razmišljamo o tome kako danas tehnologija funkcioniše, lako možemo doći do jednog jasnog zaključka - svaki projekat zahteva rad određenog softvera. Ranije nije bilo ovako. Ljudi su stvarali softver, ali ga nisu koristili za mnoga polja rada, što više nije slučaj.

Danas, kada razmišljamo o tehnologiji i različitim organizacijama (bez obzira na oblast u kojoj rade), lako shvatamo da im je svima potreban određeni softver i alati da bi njihovo poslovanje funkcionisalo na pravi način.