7 glavnih razloga zbog kojih biste trebali razmisliti o prelasku sa Magento 1 na Magento 2

Verovatno ste čuli da je Magento objavio nadograđenu verziju svog Magento 1. Srećom, ova nadogradnja je definitivno donela mnoge prednosti koje će korisnici jednostavno voleti. Ako se i dalje pitate zašto bi trebalo da pređete na Magento 2, nastavite čitati ovaj članak jer mi ovde donosimo sve beneficije koje ćete steći ako se odlučite na taj korak.

Evo glavnih 7 razloga zašto je prelazak na Magento 2 uvek dobra ideja:

1. Arhitektura. Da li želite da poboljšate brzinu i sigurnost svoje prodavnice? Sa Magentom 2 dobijamo poboljšanja u obe ove oblasti. Pored toga, podržava najnovije verzije PHP-a. JavaScript je minimiziran i možete očekivati da ćete se konačno rešiti svih onih nepotrebnih i dosadnih operacija pregledača koje Vam oduzimaju previše dragocenog vremena i energije. Statični sadržaj se može poboljšati i sa Magentom 2 zahvaljujući naprednom keširanju pregledača.

2. Brži je i dolazi sa poboljšanim performansama. Kada uporedimo Magento 1 sa Magentom 2, lako možemo shvatiti da je jedna od najvećih benefita nove verzije ubrzano učitavanje stranica. Ako želite da obradite gotovo 40% više porudžbina za samo jedan sat, pređite na Magento 2. ''End-to-end'' provere vremena su brže za više od 50%. Vreme odziva servera za dodavanje u korpu je poboljšano za neverovatnih 66%! Da, dobro ste pročitali. To je definitivno ogroman napredak!

3. Proširenja i ekstenzije koje ne oduzimaju previše vremena. Šta Vas najviše nervira kod Magento 1 ekstenzija? Dodaci treće strane koji mogu stvoriti sukobe, zar ne? Shvatamo da se rešavanje takvih problema može obaviti manualno, ali da budemo potpuno iskreni - to zaista oduzima mnogo vremena, a osim toga često i košta. Uz Magento 2, sva nova proširenja su pristupačna. Takođe, izuzetno se lako instaliraju i održavaju. Magento 2 koristi neke od najnovijih tehnologija poput Rekuire.js i CSSS3.

4. Optimizacija pretraživača. Iako nema mnogo poboljšanja u SEO polju, Magento 2 je ipak malo bolji od Magento 1. Pre svega, više se nećete zamarati dupliranim sadržajem, a takođe Vam omogućava da kreirate različite i odvojene meta oznake za stranice koje su vam potrebne. Još jedan plus bi bio taj što je Magento 2 definitivno bolje optimizovan za sve verzije telefonskih uređaja. Ipak, ako želite da pređete na Magento 2 samo iz razloga SEO-a, možete se predomisliti jer ovi plusevi možda neće biti dovoljni kada je reč o prednostima koje tražite. Ili grešimo?

5. Administratorska tabla. Hajde da malo porazgovaramo o kontrolnoj tabli. U poređenju sa Magentom 1, Magento 2 nadzorna ploča je potpuno interaktivna. Ljudi takođe tvrde da je lakša za upotrebu od prethodne verzije. Ako želite da Vaša prodavnica radi efikasnije, budite sigurni da će vam kontrolna tabla Magento 2 pomoći da to i postignete. Između ostalog, uvek možete proveriti sve informacije koje su Vam potrebne u bilo kom trenutku, počevši od porudžbina, poreza na prihod ili čak izračunati celokupnu prodaju. Na ovaj način ćete sigurno uštedeti dosta energije dok njegova administratorska tabla radi i razmišlja umesto Vas.

6. Šta je sa cenama? Verovatno znate da su neke verzije Magento besplatne za preuzimanje, poput izdanja u zajednici. Ipak, ako zaista želite da iskoristite sve njegove prednosti, znajte da Magento 2 EE možete naći za 22.000 USD godišnje. Naravno, mnogi mogu pomisliti da ovo nije pristupačna opcija, ali kada izračunate koliko će Vam koristi doneti i unaprediti Vaše poslovanje, definitivno je vrlo isplativo. U poređenju sa cenom troškova Magento EE licence, lako možemo doći do zaključka da je razlika samo u 4.000 USD godišnje.

7. Poslednje, ali ne i manje važno - sigurnost. Jedna stvar koja Vas verovatno najviše zanima su algoritmi heširanja, poznati i kao SHA-256. I da, sada se možete opustiti jer su definitivno ojačani i više nećete morati da brinete o upravljanju lozinkama. PHP produžetak čini sve Vaše veze pouzdanim i sigurnim.

Dodatna zanimljivost koju bi valjalo znati - Magento 1 će uskoro ostati bez podrške. Smatramo da ne moramo mnogo govoriti o tome jer 100% znate da na taj način nije lako i sigurno raditi.

Sve u svemu, kada pomislimo na sve koristi koje nam Magento 2 može doneti i kada uporedimo cene, definitivno je jasno da bi svi koji koriste Magento 1 trebali da migriraju na Magento 2.