Figma - otkrijte novu mrežnu tablu i zajedno kreirajte najinovativnije timske ideje!

Da li već poznajete timove i kompanije koji koriste Figmu? Kakvu korist im donosi ova alatka? Figma je prvenstveno dizajnirana za izradu prototipova vektorske grafike. Naravno, takva vektorska grafika je skoro uvek zasnovana na Internetu, ali ovaj softver nudi i vanmrežne funckije. Pomoću istih, u stanju ste da dobijete nove radne površine aplikacija i za Windows i macOS.

Tvorac Figme je u glavi imao jednu odličnu ideju:''Um koji sreće druge umove je način na koji se rađaju sjajne ideje!'' Smatramo da je ovom rečenicom objašnjeno mnogo toga o Figmi, viziji, te misiji samog softvera. 

Dakle, u mogućnosti ste da okupite sjajne timove na jednom mestu, da im dozvolite da dele inovativne ideje, te da poboljšate proces dizajniranja proizvoda od početka do kraja! 

''Sledeća dobra ideja može doći od bilo koga!'' Slažete li se?

Istražite FigJam mrežnu tablu i saznajte zašto sve više timova traži ovakvo rešenje u svojoj organizaciji i kompaniji.

Kada pogledamo neke od najvećih prednosti Figme, vrlo brzo ćemo doći do zaključka da su glavni benefiti definitivno raznolike dizajnerske karakteristike, kao i jedinstveni izumi i alati, ali i već pripremljeni automatski rasporedi. U svakom slučaju, Figma ne samo da rađa nove i bolje ideje, već i pomaže Vašem timu da radi na najjefektivniji način - uz uštedu vremena.

Dizajn menadžer Tvitera, Bryan Haggerty, rekao je da je glavna prednost Figme to što je brza. Takođe, tvrdi da je ovo najbolji izbor za jednostavno deljenje dizajna kroz celu kompaniju ili organizaciju. Uz Figmu, saradnja sa ostalim članovima tima je po Bryanu laka.

Testiranje? Prikupljanje dodatnih informacija? Koliko vremena Vam oduzimaju ovakvi zadaci? Nama se čini kao da im nikada nema kraja! Ali, uz Figmu, u mogućnosti ste da na jednostavan način predstavite sve potrebne interakcije, te prikupite željene povratne informacije. Sve to je moguće ostvariti uz pametne aplikacije. Budite sigurni da će one oživeti Vaš dizajn kada god je to potrebno!

Niste u istoj kancelariji sa svojim kolegama? Da li bi Vam baš u ovom trenutku bilo potrebno da delite dadotetku sa nekim ko uvek ima novo rešenje? Figma nudi odgovor za ovaj problem!

Hajde da kažemo nešto i o samim dizajnerskim sistemima. Pozitivna strana je što možete da podelite zajednički jezik te stvorite potpuno otvorenu kulturu. Poboljšajte svoj dizajn istražujući biblioteke i komponente za višekratnu upotrebu.

Da li je moguće upotrebiti potpuno novu verziju dizajnerskom sistema u samo dva klika? Da li je realno očekivati da će svi korisnici biti obavešteni o tome? Prema rečima Lily Nguyen, projektanta Ubera, ovo je jedna od glavnih prednosti Figme.

Sada je pravo vreme da dizajnirate po svojim ličnim željama i zahtevima! Ukoliko mislite da postoji bolja platforma koja Vam na jednom mestu donosi dizajn značajke koje najviše volite, uz dodatne opcije i ideje koje će poboljšati Vaš rad, varate se!

Dizajniranje za veb je potpuno olakšano. Unapređena olovka Vam omogućava da crtate na vektorskim mrežama. Dizajn luka nudi jednostavno kreiranje satova, ekrana, ili pak raznih statističkih tabela i prikaza. Želite da predstavite svoj brend na malo drugačiji način? U dizajn sekciji, postoji opcija pod nazivom OpenType, koja će Vam ponuditi unapređene opcije za font. Budite jedinstveni!

Prilagodljivo dizajniranje? Da, moguće ga je ostvariti uz pomoć automatskog rasporeda. Koliko vremena i energije Vam je oduzelo manuelno menjanje veličine dizajna? Svima nam je dobro poznata takva situacija. Uglavnom provedemo sate pokušavajući da pronađemo savršenu rezoluciju za određeni dizajn. Istražite dugmad koja su u mogućnosti da promene i veličinu teksta, čak i kada je ostali sadržaj na stranici u pokretu. Automatski rasporedi se takođe direktno pretvaraju u kod, što će Vam definitivno uštedeti još dosta vremena. 

Prototipovi koji liče na pravo iskustvo? Datoteke statičnog dizajna najzad mogu da postanu interaktivne - sve to, bez potrebe za kodiranjem. 

Da li želite da definišete čak i one, suptilne interakcije? Klik, pritisak na dugme? Uredite sadržaj i prikaz na način na koji želite. 

Biblioteke koje su uvek ažurirane i usklađene sa kodom se od sada i lako razvijaju. Znajte da će sve Vaše biblioteke pratiti razvoj dizajna, te ići u korak sa njim. 

Važno je napomenuti i da je Figma savršeno optimizovana za mobilne uređaje, te nećete više morate da brinete da li će Vaši korisnici moći da uživaju u potpunom iskustvu dizajna. 

Figma je dostupna svima! Možete probati besplatnu verziju ovog softvera, ali sigurni smo da ćete ubrzo poželeti da imate ovaj alat u potpunosti. Znajte da ste u mogućnosti da nabavite desktop aplikaciju za macOS i Windows, Figma ogledalo za macOS i Windows (pregled uređaja uživo), te macOS i Windows značajke za font. 

Kada sve ovo sumiramo, vrlo lako dolazimo do zaključka da je Figma jedan savršeno dizajniran softver koji je u stanju da poveže sve Vaše važne komponente, te unapredi Vaš posao na jednostavan ali i zabavan način!