Canva - pakovanje postova na društvenim mrežama na zanimljiv i produktivan način!

Da li želite da dizajnirate i delite određeni sadržaj sa ostalim korisnicima na Internetu? Pitate se kako to učiniti na zabavan, unikatan, ali i lak način? Canva nudi rešenje!

Od sada ste u mogućnosti da naučite da pakujete postove na različitim društvenim mrežama, ali i da sarađujete sa ostalim korisnicima u isto vreme. U ovom članku, naučićemo Vas šta je Canva, čemu služi, te dati neke smernice kako biste mogli izvući maksimum iz ove platforme za grafički dizajn.

Plakati, prezentacije, grafikoni, različiti dokumenti, ali i sav vizelni sadržaj može poprimiti potpuno novi oblik uz korišćenje Canve. Najbolje od svega je da ne morate konkretno Vi da budete kreator novih ideja za dizajn, već slobodno možete da se inspirišete i poslužite već unapred pripremljenim profesionalnim sadržajima. Razgledajte različitite fotografije, šablone, te grafikone i dokumente koji će Vam pomoći da kreirate najbolje postove i priče za društvene mreže.

Dobra stvar kod ove platforme je ta da ne morate sav posao da odradite sami. Već smo pomenuli da sama grafička platforma nudi unapred pripremljene sadržaje, ali to nije sve. Od sada ste u mogućnosti da sarađujete sa drugim ljudima dok kreirate novu priču. Zapravo, u mogućnosti ste i da povežete ceo svoj tim i da zajedno koristite sve resurse Vašeg brenda. Povratne informacije, skaliranje, odobravanje i evaluacija sadržaja - ne morate trošiti dodatno vreme na dogovore sa ljudima iz svog tima, već od sada možete direktno i zajedno raditi na projektu. Uostalom, više ideja sa različitih strana donosi bolju kreativnost i veću raznolikost, zar ne?

Od sada, Vaši radovi najzad mogu da imaju uticaja u stvarnom svetu. Canva je omogućila da sa lakoćom prenosimo određene poruke do svih korisnika na planeti, ali to najzad činimo na svojstven i zabavan način. Potrošite samo pola sata Vašeg vremena da istražite šablone za bukvalno sve što može da Vam zatreba - koristite ih kako za poslovne tako i za lične potrebe! Obećavamo Vam da ćete želeti da koristite Canvu i privatno, mimo svog tima. Imajte na umu da Canvu možete da koristite i da personalizujete pozivnicu za određeni događaj. 

U redu, sada kada smo čuli sve što bi moglo da nas zainteresuje za Canvu, navešćemo neke od većih prednosti koje pruža:

1. Fascikle tima. Upravljajte sadržajem zajedno sa ostalim kolegama, ali i čuvajte resurse brenda. Uz fascikle tima, lako je biti organizovan i u toku u svakom potrebnom trenutku.

2. Objave na društvenim mrežama. Nikada Vam se više neće desiti da zaboravite da objavite nešto važno na društvenim mrežama. Uz Canvu, pravite, zakazujte, te postavite određene postove kao i priče kada Vama to odgovara. Naravno, moguće je i unapred planirati, što Vam definitivno štedi kako vreme tako i energiju. Planiranje u poslu je pola uspeha.

3. Bilo gde, bilo kada... Već smo napomenuli da Canva nudi saradnju u realnom vremenu. Dakle, možete da sarađujete ili radite nezavisno od zemlje, lokacije, te naravno kompanije u kojoj radite. Umreženost na prvom mestu!

4. Komunicirajte sa svojim timom. Canva takođe nudi opciju ugrađenih komentara, pa možete direktno razgovarati o projektu sa svojim kolegama onda kada Vam je to i potrebno. Komunikacija je olakšana i usmerena na dobijanje povratne informacije, kao i kvalitetnog proizvoda na samom kraju. 

Koje opcija nudi Canva? Za početnike, dobro je znati da postoji besplatna verzija ove platforme za grafički dizajn. Dokumenti, logotipi, sadržaju za društvene mreže, te štampani materijal mogu biti završeni čak i sa besplatnom verzijom Canve. Ukoliko ste početnik ili je Vaš tim mali, znajte da ćete i na ovaj način biti u mogućnosti da pronađete sve fotografije i šablone koji Vam mogu biti potrebni.

Sledeća opcija bi bila Canva Pro, specijalno dizajnirana za osobe i timove koji žele da podignu svoje poslovanje na skroz novi nivo. Alatke za planiranje društvenih događaja su definitivno vrlo korisne za svaku kompaniju. Pored toga, u ponudi su i mnoge alatke koje će Vam prvenstveno služiti za poboljšanje same produktivnosti Vašeg tima.

Na kraju, imamo Canva Enterprise. Ukoliko posedujete veliku organizaciju čiji se posao širi i raste svakim novim danom, budite sigurni da će Canva Enterprise poboljšati Vaše poslovanje i funkcionisanje tima. Adekvatne alatke za komunikaciju i dizajn će pojednostaviti, ali i unaprediti Vaš rad. Takođe, ova opcija Canve nudi i vrlo visoku bezbednost. Ukoliko planirate da nabavite Canva Enterprise, znajte da on funkcioniše za najmanje 20 korisnika.

Da li ste spremni da unapredite svoj brend i online poslovanje? Mi Vam sa sigurnošću možemo reći da je Canva pravi izbor za svakoga ko želi da stvori nove ideje, ali i da napravi svoje online prezentovanje zanimljivijim.

Naravno, uz pregršt multimedijalnih sadržaja koje ova platforma za grafički dizajn nudi, postoje i one praktične stvari koje će poboljšati rad Vašeg tima i kompanije.