Bubble.io - Najbolji način za pravljenje web aplikacija bez kodiranja

Nije tajna da izrada web aplikacija često zahteva mnogo vremena, novca i energije, a često i znanja. Kada je u pitanju pojednostavljenje čitavog procesa, uvek je dobra ideja razmisliti i o upotrebi platformi koje funkcionišu bez kodiranja, odnosno koje nude kreiranje različitih digitalnih proizvoda bez upotrebe koda. Jedna od takvih platformi bi bila i Bubble, a ista omogućava svima da prave aplikacije koje žele na jedan novi, odnosno bolji i brži način.

Mnogi tvrde da je Bubble.io najmoćnija platforma bez koda na celom tržištu. Pre svega, omogućava obavljanje različitih potrebnih tehničkih stvari vezanih za web aplikacije, tako da su sada doslovno svi u mogućnosti da sami izgrade šta požele - online prodavnicu, društvenu mrežu ili bilo koji drugi tip web aplikacije.

Ceo proces pravljenja web aplikacije je super jednostavan sa Bubble-om. Kako započeti? Sve što je potrebno da učinite jeste da za početak date unikatno ime svojoj novoj web aplikaciji. Nakon toga, prođite kroz vodič korak po korak koji je veoma jednostavno ispratiti, i već ste na korak do izrade svoje nove web aplikacije.

Dobra vest je i da možete promeniti i primarni jezik za svoju aplikaciju. To će uticati na format datuma, imejlove koje ćete posle da šaljete, kao i sve druge vrste komunikacije koje se obavljaju kroz websajtove. 

Želite da budete prepoznatljiviji? Postoji i opcija da otpremite sopstvenu ikonu koja predstavlja određeni brend ili onlajn poslovanje.

Sa Bubble.io, moguće je instalirati različite dodatke, što proširuje celokupnu funkcionalnost nove web aplikacije. Lako za kreiranje, podešavanje prema ličnim potrebama i željama, te vrlo brzo spremno za rad - to je upravo ono što izdvaja Bubble.io od ostalih platformi bez koda. 

Da li ste znali da već postoji preko 1.609.349 ljudi koji koriste Bubble.io, a ovaj broj se povećava ne samo svakodnevno, već i iz sata u sat. Nije iznenađenje da postoji sve više Bubblers-a širom sveta jer ova platforma bez koda nudi bezbroj mogućnosti, a neke od njih koje je svakako vredi pomenuti bi bile:

1. Prototipi. Kada nismo sigurni da trebamo da uložimo, bilo veliku ili malu sumu novca u neke od svojih tehničkih resursa odnosno projekata, uvek je dobra ideja da se plan demonstrira sa Bubble.io. Ova platforma bez koda sa lakoćom pruža viziju kako se određeni projekat može razvijati, te šta može doneti po naše poslovanje. Dakle, to svakako štedi mnogo novca, ali takođe štedi energiju i vreme, pomažući nam da se krećemo u pravom pravcu. Bubble.io pokreće timove ka uspešnim idejama i daje im viziju o tome šta i gde da investiraju sa ciljem da uspeju i unaprede svoju web aplikaciju. 

2. Vremenska efikasnost. Očigledno je da platforme bez koda štede vreme, ali sa Bubble.io je nekako drugačije – projekti i zadaci koji zahtevaju mesece da se urade, od sada se mogu završiti za samo nekoliko sati. Pravljenje internih alata i web platformi za klijente lakše je nego ikada.

3. Svako u timu je sposoban da napravi potrebne promene na web aplikaciji. Od sada vam neće biti potreban programer za svaku potrebnu promenu u web aplikaciji. Baš svaka osoba u timu može da izvrši jednostavne korake koji će određene aplikacije učiniti još moćnijim i korisnijim.

4. Nema potrebe da brinete o infrastrukturi. Sticanje i rast iste su lakši nego ikad - doslovno se dešava automatski, samo od sebe.

Moćni proizvodi širom sveta kreiraju se svakodnevno uz Bubble. Dizajniranje i razvoj web aplikacije je pogodno za svakoga - nije potrebno tehnološko znanje kako biste ostvarili svoje ciljeve. Ne morate da budete stručnjak za HTML i CSS. 

Sa Bubble.io, moguće je kreirati aplikacije za više korisnika i za desktop i za mobilne pretraživače, što korisnicima pruža unapređeno iskustvo na baš svakom uređaju. Dinamičan sadržaj i zanimljivi izgledi su uvek prilagođeni mobilnim uređajima, podešeni za bolje korisničko iskustvo. Rezultat je uvek više korisnika, potencijalnih klijenata, te saradnika, odnosno investitora.

Najbolja stvar kod Bubble.io je to što je pogodan za pravljenje web lokacija kao što su Airbnb, pa čak i Facebook, što samo po sebi govori o njegovim moćnim karakteristikama. 

Skalabilna infrastruktura Bubble-a omogućava baš svima da imaju onoliko saobraćaja koliko žele ili trebaju, kao i određeni broj korisnika i skladištenja podataka. Bubble.io nije ograničen, što pruža mogućnost ekstenzija do maksimuma. API veze omogućavaju svima da poboljšaju i prošire osnovnu funkcionalnost platforme. Novi elementi i radnje su uvek dostupni.

Neke od najuspešnijih kompanija širom sveta koje već koriste Bubble su Dividend, Koins, Teal, Comet, te mnoge druge. Ove kompanije su već zaradile milione dolara u sferama online poslovanja, odnosno finansiranja.

Bubble takođe ima aktivnu korisničku zajednicu, forum, gde jednostavno možete da postavljate pitanja, dobijate odgovore, odnosno rešenja, te još više unapredite svoju novu web aplikaciju, kao i samo iskustvo.

Ostvarivanje vizije nikada nije bilo lakše – ako postoji potreba da se pronađe savršen šablon ili novi dodatak, sve to može da se uradi na Bubble-ovom tržištu. Bubble je takođe povezan sa različitim agencijama, što korisnicima nudi kupovinu različitih usluga od profesionalaca širom sveta. Ceo proces pravljenja web aplikacije nije samo pojednostavljen, već je definitivno poboljšan. Sposobnost povezivanja sa drugima i rada na jednom projektu donosi šansu za veći uspeh.

Bilfas je otkrio da Bubble može doneti neverovatne rezultate, čak i u poređenju sa tradicionalnim programiranjem, odnosno razvojem web aplikacija. Nije tajna da Bubble.io pruža iste rezultate kao tradicionalno razvijanje aplikacija sa kodom, ali razlika je u tome što ova platforma može da donese iste rezultate, ali 80% brže i 70% jeftinije.

Izgradnja složenog projekta, odnosno web aplikacije, više ne zahteva kodiranje...