Angular

Razvijen od strane samog Googla, ovaj frontend 'framework' postaje popularniji svakim danom. AngularJS je strukturisan 'framework' napravljen uz pomoć JavaScripta. Mnogi web developeri najviše vole ovaj 'framework' jer im omogućava da brzo i na lak način naprave dinamičke web aplikacije.

Kada radite sa Angularom, u mogućnosti ste da koristite standardni CSS i HTML. Naravno, postoje opcije i da proširujete već postojeći, odnosno osnovni HTML.

Ne volite da trošite vreme na večno pisanje kodova? Tu Vam mogu pomoću poznati Dependency Injection i Data Binding ovog 'framework'-a. Klijentski deo aplikacije od sada se brzo razvija, te Vam neće oduzeti mnogo vremena i energije. Ali, sam korisnički deo Vam nije dovoljan, Vi želite i bazu i backend, zar ne?

Nažalost, moramo biti potpuno realni te reći da Vam Angular u te svrhe ne može pomoći. Baš iz tog razloga ovaj 'framework' mora kombinovati sa nekom drugom tehnologijom. Neki predlog za backend? Možete koristiti C#, na primer.

Kako najlakše predočiti Angular novim developerima? Mnogi ga često porede sa HTML-om, odnosno onim što bi on trebao predstavljati. 

Na koji način bi trebalo početi učiti Angular 'framework'? Naš savet je uglavnom uvek isti, za sve nove 'framework'-ove i programske jezike - počnite sa službenim stranicama. Takođe, ukoliko Vam nešto i ne bude jasno, vrlo lako ćete naučiti sve što Vam je potrebno uz dodatne linkove koje takođe možete pronaći na službenim stranicama. 

Naravno, kao i sa većinom 'framework'-ova, postoje različite verzije Angulara. Ali, za početak, time ne biste trebali da se opterećujete. Za primer ćemo uzeti Angular 2 i Angular 4. Oni su zapravo, vrlo slični, te se razlikuju samo u nekoliko biblioteka.

Ukoliko ste početnik, predlažemo Vam da se time ne zamarate već da opušteno istražite sve benefite Angulara preko službenih stranica. Sigurni smo da će Vam ovaj 'framework' koristiti u mnogo različitih svrha.

Ne zaboravite samo da bi uvek najbolje bilo koristiti Angular u kombinaciji sa nekom drugom tehnologijom, kako biste dobili savršene i potpune rezultate. U tom slučaju, neće biti razočarenja.