Flutter - Napravite sve moguće vrste aplikacija na način koji želite i volite!

Želite produktivno dizajnirati izvanredne aplikacije svih vrsta? Tražite komplet alata koji će Vam omogućiti da taj proces učinite zanimljivim i jednostavnim? Ako su Vaši odgovori na ova pitanja potvrdni, nastavite da čitate ovaj članak jer Vam donosimo bezbroj neverovatnih činjenica o Flutteru!

Šta je Flutter i zašto uopšte treba da ga koristim? Ovaj Googleov korisnički interfejs je pažljivo napravljen za dizajniranje i sastavljanje aplikacija svih vrsta! Od sada ste u mogućnosti da gradite različite web aplikacije, aplikacije za radne površine, pa čak i mobilne aplikacije i sve to iz samo jedne baze koda!

Oni koji žele da naprave aplikacije za ugrađene uređaje biće srećni kada čuju da je tako nešto moguće učiniti i sa Flutterom.

Prvo, hajde da vidimo koje bi bile neke od najvećih prednosti koje ovaj Google-ov UI alat može da Vam ponudi. To su:

1. Uživanje u brzom razvoju aplikacija različitih vrsta i namena. Možete li da verujete da je moguće aplikaciju za bukvalno manje od jedne jedine sekunde? Stateful Hot Reload je jedna od najboljih Flutterovih karakteristika i omogućava upotrebu različitih vidžeta, a zatim - prilagođavanje na način na koji želite i trebate. Izgradnja izvornih interfejsa više neće trajati danima ili nedeljama, već je moguće ovaj zadatak završiti za nekoliko minuta.

2. Fleksibilan korisnički interfejs. Da li želite da se Vaše aplikacije fokusiraju na matične interfejse krajnjeg korisnika? Sa Flutterom možete ekspresno da pošaljete različite funkcije koje su Vam potrebne. Potpuno prilagođavanje je još jedna neverovatna prednost ovog Google-ovog korisničkog interfejsa. Njegova slojevita arhitektura pomoći će Vam da napravite takve aplikacije koje imaju lepe i fleksibilne dizajne. Renderovanje je takođe vrlo brzo sa Flutterom.

3. Njegove matične performanse su ono što korisnici najviše vole. Jeste li videli kako izgledaju Flutterovi dodaci? Oni su toliko neverovatni da mogu da uključe sve razlike koje možete pronaći na platformi, kao što su ikone, vrste i veličine fontova, navigacija i pomeranje. Flutter takođe koristi Dartove izvorne kompajlere koji čine kod ovog Google-ovog korisničkog interfejsa jednakim sa izvornim ARM mašinskim kodovima.

Dobro, sada kada smo videli neke od najvećih prednosti Fluttera, objasnimo te pogodnosti u detalje...

Što se tiče brzog razvoja, konačno ćete moći da uživate u ponovnom punjenju - ova pogodnost ne samo da Vam omogućava brže obavljanje poslova, već i uživanje u eksperimentisanju i izgradnji korisničkog interfejsa kada je to potrebno. Pored toga, funkcije možete dodati kada god poželite. Kasnije, dobićete priliku i da ispravite sve načinjene greške. Kao što već sada možete da shvatite, Flutter Vam omogućava da poboljšate celokupnu aplikaciju tokom eksperimentisanja i maksimalno iskoristite sve što možete!

Da li ste znali da postoji mnogo nagrađivanih aplikacija napravljenih upravo pomoću ovog Google-ovog paketa korisničkih interfejsa? Zvuči neverovatno jer je sada svako sposoban da isproba svoje talente i znanje, a da na to ne troši previše vremena, novca i energije.

Slobodno istražite različite i lepe vidžete dodataka sa iOS Cupertinom i omogućite svojim korisnicima uživanje u glatkom i opuštajućem pomeranju, odnosno skrolovanju. Postoji i bezbroj dizajna materijala koji će Vam dozvoliti da izrazite svoje talente i ideje do njihovog maksimalnog nivoa!

Već smo rekli da brojni korisnici širom sveta obožavaju Flutterove matične performanse, ali ono što nismo rekli jeste da je dostupan i za iOS i Android verzije i uređaje.

Ko već koristi Flutter? Da, gore smo napomenuli da postoje nagrađivane aplikacije koje izrađuje Google-ov UI set alata. Ali ono što možda ne znate je da eBay, Square, Alibaba Group, pa čak i BMw prave svoje aplikacije pomoću Fluttera! Naravno, Google sve vreme radi isto.

Nedavno je objavljen Flutter 2.2, a sada ćemo zajedno videti šta je u njemu novo. Ova poboljšana verzija čuvenog Google-ovog korisničkog interfejsa donosi nam bolju optimizaciju i definitivno je uglađena! Ako niste probali Flutter, ali želite, možete se odlučiti za ovu noviju verziju ako tražite:

1. Bolje optimizovano ponašanje u keširanju. Dvostruko preuzimanje je sada u potpunosti fiksirano i sposobni ste da dobijete najbolju uslugu vezanu za keširanje, jer je Flutter doneo mehanizam za učitavanje servisera.

2. Poboljšana je i podrška. Poboljšane su i funkcije pristupačnosti, ali iz kompanije Flutter su rekli da će i dalje nastaviti da rade na poboljšanju podrške, posebno u oblasti podrške pristupačnosti.

3. Prelazi na iOS stranicu su takođe promenjeni. Uživajte u uglađenijem i prirodnijem prelazu stranica sa verzijom Flutter 2.2! Ako mislite da je ovo povezano samo sa boljim iskustvom korisnika, moramo Vam reći da se Flutter uvek fokusira i na olakšavanje zadatka programera. Kada su u pitanju iOS i Flutter dodatne funkcije, dobro je napomenuti da imamo iOS inkrementalna instaliranja koja se mogu izvršiti tokom procesa razvoja.

4. Možete da pravite prilagodljive aplikacije. Pogledajte ovu sesiju i naučite kako to učiniti na najbolji mogući način!

U redu, to bi bilo sve! Ako se setite nekog dodatnog odosno 5.og ažuriranja Fluttera 2.2, slobodno ga podelite sa nama u odeljku za komentare.

Nadamo se da Vam se svideo ovaj članak te da Vam je bio od koristi!